Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben éppen csak puhára főzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A sütőtököt ízlés szerint felvágjuk, ráreszeljük a narancshéjat, meglocsoljuk 1 ek olajjal, majd az egészet összeforgatjuk.
A vékonyra szeletelt hagymát és a sütőtököt egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és közepes hőmérsékleten puhára sütjük. (Vigyázzunk, nehogy túlsüssük!) A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
A narancslevet összekeverjük a maradék olajjal, az ecettel, egy csipet sóval, és ízlés szerinti cukorral (vagy édesítőszerrel). Ezután a kihűlt árpagyöngyre öntjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott mentát, a petrezselyemzöldet és a kihűlt hagymát. Alaposan összekeverjük, majd legalább fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben többször átkeverjük.
Megjegyzés
Tálalás előtt öntsük a salátát egy tálba, majd rendezzük el rajta a kihűlt sült sütőtököt, és ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott mentával és petrezselyemzölddel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.