- A zöldségeket megmossuk és megszárítjuk. A fokhagymát felaprítjuk, a cukkinit és a répát hosszában csíkokra vágjuk. A paprikát hosszában ketté, a lilahagymát pedig nagyobb cikkelyekre vágjuk.
- A sütőt előmelegítjül 220°C-ra. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint, és meglocsoljuk egy evőkanálnyi olívaolajjal. Kb. 20 percig sütjük.
- A bulgurt egy szűrőbe rakjuk, és hideg vízzel átmossuk, majd lecsöpögtetjük. Kevés felforrósított olajra tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és hozzáadjuk a bulgur kétszeres mennyiségének megfelelő meleg vizet. Hamarabb kész lesz, mint a rizs. Miután elfőtte a vizet, félretesszük.
- Egy keverőtálban összekeverjük a balzsamecetet, a méz és a vörös curry paszta felét, és egy kevés olívaolajat. Megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint.
- Egy keverőtálban összekeverjük a méz és a vörös curry paszta másik felét, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Megsózzuk és megborsozzuk ízlés szerint.
- Óvatosan kettévágjuk a feta sajtot, úgy, hogy beleférjen a paprikába. 20 perc elteltével kivesszük a zöldségeket a sütőből. A lilahagymát félretesszük. A répát és a cukkinit bekenjük a curry-s, fokhagymás mázzal, a paprikába belerakjuk a fetát, és az egészet visszarakjuk a sütőbe további 10 percre.
- A bulgurhoz hozzáadjuk a zöldségeket, és összekeverjük. A fetás paprikát a zöldséges bulgurra tesszük, és meglocsoljuk egy kis dresszinggel.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)