A meggyet kimagozzuk, majd szűrőbe tesszük, hogy teljesen lecsepegjen, mielőtt a tésztára szórjuk.
A tojások sárgáját keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd robotgéppel jó habosrakeverjük.
A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig verjük, míg jó kemény habot kapunk. Ezután fakanállal apránként, óvatosan a tojássárgás-vajas masszához keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a habos masszához szitáljuk, és fakanállal, óvatosan összekeverjük.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tészta felét. Megszórjuk a meggy felével, majd ráöntjük a maradék tésztát. A tetejét egyenletesen elsimítjuk el, majd megszórjuk a maradék meggyel.
Előmelegített sütőbe helyezzük és 160 fokon kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 35 percig sütöttem, és amikor a teteje már szépen megbarnult, egy sütőpapírral letakartam, nehogy túlbarnuljon). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Tálalás előtt a sütemény tetejét megszórhatjuk porcukorral, majd éles késsel felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.