A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habosra keverjük a cukorral. A megtisztított répákat a reszelő kisebb lyukán lereszeljük (vagy aprítógépben finomra aprítjuk). A puha vajat a vaníliás cukorral kikeverjük egy elektromos habverővel, majd egyesével hozzáadjuka tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a levét is, valamint a sütőporral elkevert lisztet és a lereszelt sárgarépát, majd a tojásfehérjék felvert habját.
Egy nagy méretű, peremes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beelsimítjuk a massza 2/3 részét. A maradékba belekeverjük a darált mákot és foltokban rászórjuk a tepsiben lévő masszára. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A tetejét megszúrjuk vaníliás porcukorral, és kifliket szaggatunk belőle pogácsaszaggatóval vagy pohárral.
Megjegyzés
Mióta kipróbáltam ezt a sütit, nagy kedvenc lett. Nagyon finom könnyű, puha, nem túl édes. Nem kell megijedni a répától, nem lehet érezni benne sőt, finom szaftossá teszi a süteményt. Ez egy dupla adag egyébként, ezért nagy tepsi kell hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.