A körtéket megmossuk, magházukat eltávolítjuk és 8 gerezdre vágjuk.
Egy kisebb tepsi (kb. a nagy gáztepsi fele) alját sütőpapírral borítjuk, alaposan megkenjük vajjal és egyenletesen megszórjuk a barnacukorral. Szorosan kirakjuk a körteszeletekkel.
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a joghurtot és az olvasztott vajat, majd az előre összekevert száraz anyagokkal homogénre keverjük. Beleforgatjuk az apróra vágott csokoládét és egyenletesen a körtére simítjuk.
175 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. A tepsiben kihűtjük, majd fejjel lefelé tálcára borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Langyosan, hidegen is nagyon finom.
Recept és fotó: Mandula
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.