A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal. A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk.
A 17 dkg vaj felét a barna cukorral és a mézzel együtt közepes tűzön felolvasztjuk, majd a formába öntjük. Szorosan egymás mellé belehelyezzük a gömbölyű felükkel felfelé fordított fél szilvákat úgy, hogy kitöltsék a forma alját.
A lisztet keverőtálban elvegyítjük a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban a maradék vajat robotgép segítségével kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat és a kétféle aromát, majd a apránként a lisztes keveréket, valamint a tejet, és simára dolgozzuk.
A tésztamasszát egyenletesen a szilvarétegre töltjük, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 1 óra alatt. A tortát a sütőből kivéve a formában hűlni hagyjuk 15 percig, végül a karimától késsel óvatosan elválasztjuk és tálra borítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.