Egy tűzálló tálban összekeverjük a felkockázott vajat az olajjal, 3 evőkanál vízzel, a cukorral és a sóval. Az edényt 210 fokos sütőbe tesszük kb. 15 percre. Ha a keverék már barnulni kezd a szélén, kivesszük a sütőből. Hozzáadjuk a lisztet, és összedolgozzuk fakanállal. Akkor jó a tészta, ha már nem ragad.
Gombócot formázunk belőle, és kibélelünk vele egy 23 cm átmérőjű piteformát. Megszurkáljuk villával, és a 210 fokos sütőben, kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
A krémhez habosra verjük a tojásokat. A citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A citromlevet felmelegítjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a cukrot és a vajat. Ha a vaj felolvadt, a keverékből egy keveset adunk a tojáshoz. Kevergetve öntjük a citromos-tojásos keveréket a vajas keverékhez, és kis lángon sűrű krémmé főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.