Sütőpapírra reszeljük a parmezánt, szorosan kör alakúra rendezzük, és lelapítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd nagyobb darabokra törjük.
A krumplikat alufóliában megsütjük héjastul. A finomra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük az alaplével, és belerakjuk a megsült krumplik kikapart belsejét. Megsózzuk, megborsozzuk, és ízlés szerint fűszerezzük oregánóval, majorannával, kakukkfűvel és bazsalikommal.
A levest ezután botmixerrel pürésítjük, majd felöntjük a tejszínnel, a beleszórjuk a reszelt parmezánt, és még pár percig főzzük. Melegen tálaljuk a parmezáncsipsszel.
Megjegyzés
Verseny előtt készítettem először, imádom az olasz fűszeres ételeket, érdemes kipróbálni. Én sűrűn fogom készíteni. Jó étvágyat! :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.