A kimért cukor egyik feléhez a tojások sárgáját, másik feléhez a fehérjéket adjuk. A fehérjékhez csipet sót szórunk, és tejfölállagúra felverjük.
A sárgáját addig habosítjuk, amíg krémes, szinte fehér színű lesz.
A habos sárgáját hozzáöntjük a tojásfehérjehabhoz, óvatosan addig keverjük, amíg csíkos lesz (még nem teljesen keveredett el a kettő).
Ekkor két részletben hozzászórjuk a lisztet, ezt is óvatosan beleforgatva.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, ebbe borítjuk a tésztát. 160 fokos előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét óvatosan megnyomva nem hallani recsegő hangot.
A tepsiből kivéve hagyjuk kihülni.
Elkészítjük a krémet: a mascarponét robotgéppel lággyá keverjük. A gesztenyemasszát eltördeljük és kisebb darabokban a mascarpone mellé dobáljuk. Hogy jobban összekeveredjen, körül-belül 1 dl Hulalát (vagy tejszínt) is óvatosan belecsurgatunk.
Közben a maradék Hulalát a két ZselatinFixszel (a zselatin csomagolásán lévő utasítás szerint) kemény habbá verjük. Finoman egybekeverjük a kettőt, amíg habos, sima krémet kapunk.
A kihült piskótát két lappá vágjuk. Mindkét fél vágási felét lekenjük 1/3-1/3 üveg meggylekvárral. Az alsó (már lekváros) piskótafélre ráhalmozzuk a gesztenyés hab 2/3-át. Lekvárral lefelé rátessszük a másik fél piskótát, kissé lenyomkodjuk. Ennek a tetejét is lekenjük lekvárral, majd rákenjük a maradék gesztenyés habot.
Tálalás előtt hűtőben pihentetjük néhány órát, amíg megkeményedik a krém.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.