A tojásokat szétválasztjuk, a cukrot elfelezzük, felét a sárgájához felét a fehérjéhez adjuk, mindkettőt habosra verjük. A sütőporos lisztet, a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük, végül a felvert tojáshabot belekeverjük lazán.
Sütőpapíros tepsibe simítjuk a masszát (35*45 cm-es), majd készre sütjük (légkeveréses sütőben 165 fok). Azon melegében feltekerjük a papírral együtt, majd így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport, belekeverjük a rumaromát és hagyjuk kihűlni. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot hozzáadagoljuk, és géppel jó habosra verjük a krémet.
A piskótát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük az elkészült krém kicsit több mint a felével, majd visszatekerjük. (A másik fele krémmel kívülről vonjuk be.) Levágunk belőle egy kis darabot,az lesz a fa ága. Az “ágat” az egyik oldalához igazítjuk. Bekenjük a maradék krémmel, megszórjuk kakaóporral, majd egy villával csíkokat húzunk bele mintának. Hűtőben pihentetjük. Tálalásnál marcipán figurákkal is díszíthetjük.
A fatörzs torta a franciák különleges karácsonyi desszertje. Ez a gesztenyés változat,finom, nem túl édes, és könnyeden krémes.Az ünnepekre ajánlom ami a Karácsonyi asztal dísze lehet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.