A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A sárgájákat felhabosítjuk a cukor 1/3-ával, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Beleszitáljuk a sóval, a sütő- és a kakaóporral elvegyített lisztet, és simára keverjük. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a tésztát, és 190 fokon 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, egy nedves konyharuhára tesszük, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Végül szorosan feltekerjük a konyharuha segítségével, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a vízgőz felett felolvasztjuk a felaprított étcsokoládét, majd hagyjuk kissé hűlni. Simára keverjük a szobahőmérsékletű mascarponét a vajjal, az áttört gesztenyemasszával, a narancshéjjal, a porcukorral és az olvasztott csokival. A hűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy kissé megdermedjen.
Óvatosan kitekerjük a tésztát, egyenesre vágjuk a széleit, majd sütőpapírra tesszük. A piskótára simítjuk a krém felét, és a sütőpapír segítségével feltekerjük. Bevonjuk a tekercset a megmaradt krémmel, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Csokiforgáccsal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.