- A gluténmentes kekszalaphoz a porcukrot és a lisztkeveréket egy keverőtálba mérjük, és elmorzsoljuk a margarinnal, majd rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
- Egy sütőpapíron kinyújtjuk kb. 5 mm vastag téglalappá, áthúzzuk egy nagymérető gáztepsibe, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- A kihűlt lapot összetörjük, ha nagyon finom morzsát szeretnénk, késés aprítóval megdaráljuk. Fém dobozban sokáig eláll.
- A keksztekercs elkészítéséhez a ledarált kekszet, a kakaóport, porcukrot egy keverőtálba mérjük, és elmorzsoljuk a margarinnal. Jól formázható masszát gyúrunk belőle a növényi itallal.
- A masszát 5-6 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Ezt érdemes sütőpapíron végezni, így könnyebben tudjuk feltekerni.
- A marcipánt ugyanakkora téglalappá nyújtjuk, mint a kakaós tésztát, majd rátesszük a kekszes alapra. A sütőpapír segítségével feltekerjük a hosszabbik oldala mentén.
- A tekercset alufóliába vagy a sütőpapírba csomagoljuk, és pár órára hűtőbe tesszük.
Tipp: Marcipán helyett készíthetünk vajas krémet is tölteléknek a hagyományos módon. Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.
Nézd meg videón, hogy készül a gluténmentes keksztekercs