- A vöröshagymát és a gombát apró darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
- Hozzáadjuk a gombadarabokat, majd ízesítjük a fűszerekkel. Felengedjük a házi paradicsomlével és fedő alatt addig főzzük, míg a hús meg nem puhul.
- Ha a lé már kevés és a hús még nem elég puha, pótoljuk a folyadékot kevés vízzel. (Nekem kb. 1 dl-re volt még szükség.) Ha már puha és sűrű, elkeverjük benne a két nagy evőkanál tejfölt.
- Amíg a ragu elkészül, a megtisztított, meghámozott krumplikat sós vízben puhára főzzük.
- Egy nagyobb kerámia tálba (vagy közepes tepsibe) karikázzuk a krumpli felét, majd megszórjuk vékonyan sóval. (Nem szükséges olajjal vagy margarinnal kikenni, mert a raguból megy a tál aljára elegendő szaft, így nem ragad le.) A tejfölös-gombás ragu felét rákanalazzuk, és szépen elsimítjuk. Rákarikázzuk a maradék krumplit. Ismét finoman megsózzuk. Beborítjuk a ragu másik felével. Megszórjuk reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
ÍGY LESZ TÖKÉLETES A RAKOTT KRUMPLI - 5 EGYSZERŰ LÉPÉSBEN! >>>