Az élesztőt és a cukrot elkeverjük 2,5 dl meleg vízben, pihentetjük 5 percig. A lisztet morzsásra dolgozzuk a sóval és a vajjal. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős keveréket. Hozzáadjuk a tojást. A tésztát összegyúrjuk, majd lisztezett felületen 10 percig dagasztjuk. Kiolajozott tálba tesszük, lefedjük folpakkal, és 1-3 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a megtisztított, felaprított gombát és fokhagymát megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk.
A megkelt tésztát 2 percig dagasztjuk és 16 egyenlő részre. Mindet gombóccá formázzuk, kissé kilapítjuk, a közepükre kanalazunk a párolt gombából. A töltelékre ráhajtjuk a tésztát, ismét gombóccá formázzuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Folpakkal letakarva 1 órán át kelesztjük.
A 200 fokra előmelegített sütő aljába egy lábast teszünk. A fóliát levesszük a bucikról, megkenjük őket a fel-vert tojással, megszórjuk feketeköménnyel. Egy csésze vizet öntünk a lábasba. A bucikat a sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Megjegyzés
A tölteléket úgy variálod, ahogy szeretnéd. A gombához keverhetsz sajtot, sonkát, vagy kolbászt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.