A lisztet egy nagy tálba mérjük, elkeverjük benne a sót és a cukrot, majd egy mélyedést alakítunk ki a közepében. Ebbe a mélyedésbe öntjük az olajat, a langyos tejet és a langyos vizet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Összegyúrjuk, és jól átdagasztjuk.
A megdagasztott tésztát tiszta ruhával letakarva, meleg helyen 1-1,5 óráig kelesztjük. Addig, amíg a duplájára nem kel.
Ezután lisztezett felületre borítjuk és kb. 10 dkg-os darabokra vágjuk. Mindegyik darabot gombóccá formázzuk, és letakarva további 10 percig pihentetjük. A gombócokból hosszú csíkokat nyújtunk, majd hosszában félbehajtjuk. A félbehajtott csíkokat feltekerjük, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket. A tetejüket enyhén lepermetezzük vízzel, és ruhával letakarva további 45-50 percig kelesztjük.
A bucikra rászórjunk reszelt sajtot, újra lepermetezzük őket vízzel, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ha van otthon kenyérsütőgépünk, akkor használjuk ki a segítségét a dagasztásnál és a kelesztésnél, illetve megfelelő robotgép dagasztó programjával is könnyíthetünk a munkafolyamaton.
Az eredeti receptben 1,5 dl víz van, de nekem 2 dl-re volt szükségem, hogy kicsit lágyabb tésztát kapjak, így javaslom, hogy a tészta állagának megfelelően adagoljuk hozzá a vizet.
A sütőbe kerüléskor célszerű a sütő oldalát, alját is vízzel jól lepermetezni, majd gyorsan becsukni a sütőajtót, így megfelelő gőz képződik a sütőtérben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.