A palacsinta tésztájához a liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást és az olajat. Először egy kevés tejjel összekeverjük, amíg galuskatészta állagúvá válik, majd apránként adogolva a tejet és a szódavizet, palacsintatésztává keverjük. Ezután 30 percig pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát és a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, vaj és egy kevés olívaolaj keverékén, nagyobb lángon megpirítjuk, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Amikor megpirult a gomba, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Az utolsó percekben hozzáadjuk a felaprított zöld fűszernövényeket, és jól elkeverjük.
A palacsintákat olajjal kikent palacsintasütőben kisütjük a szokásos módon. Megtöltjük a fűszeres gombaraguval, feltekerjük, majd a tetejére aprított metélőhagymát szórunk.
Megjegyzés
A tönkölylisztnek köszönhetően egészségesebb, mint a hagyományos, fehér lisztből készült változat, mivel fehérje-, vitamin- és ásványianyag-tartalma kiemelkedő. Gyorsan elkészíthető és nagyon tápláló, finom étel. Míg a bekevert palacsintatészta pihen, addig a belevaló gombaragu is elkészül. Érdemes a gombát vékonyabb szeletekre vágni és megpirítani a zsiradékon, mert így sokkal intenzívebb íze lesz a raguban. Megszórhatjuk reszelt parmezánnal is, ezzel erősítve az olaszos ízvilágot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.