Először a száraz hozzávalókat egy tálba tesszük, majd összekeverjük. Ezután hozzátesszük a vizet, a citromlevet és az olajat. Az egészet jól összekeverjük, és kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbenmegsütjük.( Ez kb. 40 perc, ha egészbe sütjük a piskótát és ha két részletben, akkor kb. 2x25 perc)
Felforraljuk a tejszínt, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük a feldarabolt csokoládét, egy csepp vaníliakivonatot, és a vajat, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy felolvadjon a csokoládé. (Ha édesebb csokoládékrémet szeretnénk, akkor tehetünk hozzá egy kis nádcukrot is). Hagyjuk kihűlni a keveréket, majd minimum 3 órára a hűtőszekrénybe tesszük. Amikor jól kihűlt a krém, habverővel kihabosítjuk. A krém picit kevesebb, mint a felét a két piskótalap közé kenjük, majd a többit eloszlatjuk a tetején és az oldalán, majd ízlés szerint díszítjük.
Megjegyzés
A piskótát általában egyben szokták megsütni és utána szelik. Én biztosra szerettem volna menni, hogy véletlenül se törjön el vágásnál a piskóta, ezért inkább két részletben sütöttem meg ezt a mennyiséget - így a tortám az alján és a tetején is sima felületű lett. Ebben az esetben kétszer kell kikeverni a fele mennyiséget - amikor a nedves és száraz alapanyagokat összekevered, utána viszonylag gyorsan kell betenni a sütőbe. Így biztosan szépen feljön a tésztád.
A díszítésnek csak a fantáziád szabhat határt. :) Én felforraltam egy kis tejszínt, beleolvasztottam egy kis csokoládét. Majd behűtöttem és hidegen felvertem kemény habbá. A csokoládés tejszínhabot habzsákba töltöttem és ezzel díszítettem és némi mandulaforgáccsal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.