A csirkemellet apróra kockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk. Ezután felöntjük egy pohár vízzel, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk bazsalikommal, és hozzáadjuk a felaprított fokhagymát. Addig pároljuk, míg a csirkemell megpuhul.
A kész csirkét átöntjük egy hőálló tálba, hozzáadjuk az olívabogyót, a karikákra vágott újhagymát (nyugodtan mehet bele a zöldjéből is) és a kockákra vágott feta sajtot. Jól összekeverjük, majd ráöntjük a tejszínt. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, a tetejére rakjuk úgy, hogy a paradicsom belseje legyen felfelé.
Előmelegített sütőben 200 fokon 30 percig lefedve sütjük, majd levesszük a fedőt, és újabb 30 percig pirítjuk. Megszórjuk reszelt sajttal, majd addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Gyorsan elkészíthető, nagyon finom étel, akár önmagában, akár pirítóssal fogyasztva. Napraforgóolaj helyett én kókuszolajat használok hozzá, így még egészségesebb.
A receptet és a fotót HuskyEye küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.