A szűrőbe öntött rizst a csap alatt addig mossuk, amíg a lefolyó víz átlátszó lesz. Ezután 6 dl vízben közepes tűzön felforraljuk, fedő alatt főzzük 15-20 percig, majd félrehúzzuk. A fedő alá egy konyharuhát vagy több réteg konyhai papírtörlőt teszünk, és hagyjuk, hogy tovább puhuljon kb. 10 percig. Akkor kész, ha már nem gőzölög.
Egy kis edényben a rizsecetet addig melegítjük, amíg a beleszórt cukor és só keverés közben teljesen feloldódik. A tálba áttett rizst megöntözzük az ecetes lével, és óvatosan összeforgatjuk egy spatulával.
A grillkolbászt a felhevített olajon aranybarnára sütjük. A megmosott, kicsumázott paprikákat és a meghámozott uborkát vékony csíkokra metéljük. A kenyeret burvára morzsoljuk, és a serpenyőben felhevített vajon megpirítjuk. A snidlinget felkarikázzuk.
A savanyú rizst egyenletesen rétegben szétterítjük egy darab folpakon. Ráfektetjük a hosszában félbevágott kolbászokat, valamint melléjük a paprika- és uborkacsíkokat, majd a rizst a fólia segítségével feltekerjük.
Végül a tekercseket a snidlingbe vagy a pirított kenyérmorzsába forgatjuk, és kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. A tormával és a mustárral kínáljuk.
Megjegyzés
A fehér, kerek és apró szemű szusirizs megfőve ragadós, ezért vizezd be a kezedet, mielőtt hozzányúlsz. Parázson sült maradék grillkolbászt is használhatsz hozzá.
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.