A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a meghámozott burgonyát legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk. A grillkolbászt felkarikázzuk, és a burgonyával váltogatva egy kivajazott felfújtformába rétegezzük.
A megtisztított fokhagymát finomra aprítjuk. A tejjel elkevert tejszínt a fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és a rakottasra locsoljuk. Végül megszórjuk a reszelt sajttal, és aranybarnára sütjük kb. 40 perc alatt.
A grillkolbásszal készített lepény melegen és hidegen egyaránt finom vacsora vagy remek sörkorcsolya lesz.
Megjegyzés
Recept és fotók: Schutzverband Nürnberger Bratwürste e.V.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.