A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, a hagymát hajszálvékonyan felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A cukkinik végeit levágjuk, majd kicsit vastagabb szeletekre vágjuk. A krumplit meghámozzuk és megmossuk, majd vékonyra szeljük. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Egy serpenyőben felforrósítunk 1 ek olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát és a zúzott fokhagymát. Egy lapos kerámiatálat tálat kikenünk 1 ek olajjal, majd meghintjük zabpehellyel. Kissé egymásra csúsztatva, váltakozó rendben belerakjuk a cukkini- és burgonyakarikákat.
A tetejére paradicsomot karikázunk, majd arányosan elosztva a tetejükre simítjuk a párolt hagyma és fokhagyma keverékét. Meghintjük sóval, kevés kakukkfűvel, petrezselyemmel. A sajtok felével megszórjuk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
A tojásokat elkeverjük a tejszínben és a joghurtban, kicsit megsózzuk, majd a cukkinis rakott krumplira locsoljuk. Lefedjük alufóliával, és az előmelegített, forró sütőben kb. 25 percig sütjük. Kb. 15 perc után leszedjük az alufóliát, a tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, kevés zabpehellyel, és további 20 percig sütjük, amíg enyhén megpirul. Tálalás előtt 5 percig pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.