A burgonyát alaposan megmossuk, majd egyforma hasábokra vágjuk. A lila hagymát meghámozzuk, vékony cikkekre szeljük, aztán szétbontjuk. A bacont felaprítjuk, a kolbászt feékarikázzuk.
A burgonyát félpuhára főzzük sós vízben, majd hozzáadjuk a kolbászt, és az egészet készre főzzük. Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. A bacont ropogósra sütjük száraz serpenyőben, majd kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a lila hagymát. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a borecetet, sózzuk és borsozzuk, cukorral ízesítjük. Ezután felforraljuk az egészet.
Az öntetet melegen locsoljuk a kolbászos burgonyára. Hozzáadjuk a bacont, az olajat, valamint a leöblített, finomra aprított petrezselymet. Óvatosan összeforgatjuk, majd betesszük a hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek. Szobahőmérsékletűen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.