A sárgarépát megpucoljuk, apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük.
A kölest a csomagoláson található útmutatás szerint megpároljuk, majd hozzákeverjük a tojást, a fokhagymaport, a parmezánt és a zsemlemorzsát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk őrölt köménnyel.
Közben elkészítjük a francia rakott burgonyát. A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A reszelt sajtot elkeverjük a tejszínben. Egy kisebb tepsit kikenjük olajjal, a krumpli felét leterítjuk az aljára, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy kevés szerecsendióval, majd meglocsoljuk a tejszínes sajt felével. Ismét lerakunk egy réteg krumplit, és ráöntjük a megmaradt tejszínt. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 45 perc alatt szép pirosra sütjük.
A köleshez hozzáadjuk a kihűlt zöldségeket, majd az egészet alaposan összekeverjük. A masszából pogácsákat formázunk, majd megforgatjuk zsemlemorzsában. Kevés olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Frissen tálaljuk a rakott krumplival.
Megjegyzés
A francia krumpli elhagyható, mert a kölesfasírt önmagában is nagyon finom, tápláló és egészséges.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.