A megmosott, leszárított tyúkot egy nagyobb edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Felforraljuk, ezt követően pedig alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük. Megsózzuk, megborsozzuk.
Félidőben, úgy 1-1,5 óra között, amikor a hús már puhul, hozzáadjuk a zöldségféléket - kivéve a fagyasztott mixet - és tovább főzzük gyöngyözően, a hús és zöldségfélék teljes puhulásáig. A főzési idő így kb. 2-2,5 óra.
A húst kivesszük, majd a levest egy tálalóedénybe szűrjük. Egy kisebb lábasba annyi levest teszünk, amennyiben a fagyasztott zöldségeket megpuhítjuk. A cérnametéltet külön kifőzzük. A leszűrt húslevesbe rakjuk az összes zöldségfélét.
Tálaláskor a levesestányérban lévő metéltre merítjük a zöldséges húslevest és megszórjuk csíkokra vágott bébispenóttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.