A cukkinit megtisztítjuk, egy tálba reszeljük, besózzuk, és 10-15 percre félretesszük. Amikor kiengedte a levét, kifacsarjuk, leöntjük a levét.
Hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szezámmagot (vagy más magvakat), a vajat (vagy kókuszzsírt) és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, majd annyi vizet adunk hozzá, hogy egy lágy, formázható tésztát kapjunk.
Kezünkkel kis pogácsákat formálunk, és egy sütőpírral bélelt tepsibe helyezzük őket. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a pogácsákat.
Megjegyzés
Nyáron a pogácsa ideális étel kiránduláshoz, kerti partikhoz, utazáshoz. Reggel elkészítheted, könnyen szállítható, és egész nap bármikor eheted. Ugyan én nem nagyon eszem több napos ételt, de egy pogácsa még másnap is fogyasztható. Tálalhatod salátákkal, párolt zöldségekkel vagy levesekkel.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.