A halakat megtisztítjuk, de nem mossuk meg nagyon. A nagyobb halakat összevágjuk, a többit beirdaljuk.
Egy bográcsban feltesszük főni az apróra vágott hagymát, a paprikát és a paradicsomot, és rögtön beletesszük a halat is. Amikor forrni kezd a lé, hozzáadjuk az őrölt paprikát. Ezt követően 40-45 percig főzzük.
Amikor elforr a leve, felöntjük vízzel. A főzés vége előtt 15 perccel az ikrát és a haltejet is a lébe tesszük (fontos, hogy csak a végén kerüljön bele, különben szétfő). Gyufatésztával tálaljuk.
Megjegyzés
Kizárólag alul szélesedő rézbográcsban főzzük, tüzelőanyagként a fenyőfát kerüljük, a fűz- és a nyárfa a legjobb. Egy kisebb pontyot mindenképp használjunk, de az amúron kívül szinte bármilyen hal kerülhet bele: ezüstkárász, harcsa, törpeharcsa, dévérkeszeg, csuka, compó, stb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.