A muffinformákat kibéleljük papírkapszlikkal. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A vajat a tojással és az eritrittel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a kávét és a tejet, és a sütőporral elvegyített rizslisztet is.
Mindegyik muffinkapszliba egy-egy evőkanálnyi tésztát kanalazunk, majd egy-egy kocka csokit teszünk, végül a maradék masszával befedjük.160- fokra előmelegített sütőben, légkeverés mellett megsütjük, 20 perc alatt.Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét habbá verjük, hozzáadjuk, a cukrot/eritritet és a tojások sárgáját is, majd óvatosan a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben - légkeveréses sütőben, 180 fokom három, kb. 15 cm átérőjű, kör alakú piskótát sütünk. (Természetesen tortaformában is süthető, nekem nincs akkora tortakarikám).
Amíg sül a piskóta, egy robotgép segítségével a vajat a porcukorral habosra keverjük, végül hozzáadjuk a kakaóport is.
A krémmel rétegelve megtöltjük a piskótalapokat, majd az így összeállított tortácskánkat 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Ha kellőképpen lehűlt, középen kettévágjuk, majd a muffinokkal vegyesen összeállítjuk belőlük a halformát. Végül, ízlés szerint, felvert és ételszínezékkel megfestett tejszínhabbal díszítjük.
Megjegyzés
Én gondoltam azokra is, akik ódzkodnak a hal ízétől! Ez garantáltan nem hal ízű - és gluténmentes!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.