A nudli elkészítéséhez a burgonyát vagy héjában megfőzzük és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően. Összegyúrjuk, egy kissé ragacsos tésztát kapunk.
Ezután lisztezett deszkán vékony kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából, és kb. 3 cm-es egyforma darabokra felvágjuk. Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó sós forró vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére, már ki is szedhető.
A totut összekeverjük az édesítővel, a citrom lereszelt héjával és kifacsart levével, majd a meleg nudlihoz keverjük. Azonnal vagy kihűtve tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.