A zöldségeket megmossuk, és karikákra vágjuk. A combokat kisebb darabokra, a szárnyakat kettévágjuk a forgónál.
Egy evőkanál étolajon megdinszteljük a répákat. A húsdarabokat rátesszük, és amikor jól kifehéredett a hús, 2-3 dl vizet öntünk rá. Ráadagoljuk a fűszereket, a hagymát, majd háromnegyed órát fedő alatt főzzük, majd kiegészítjük 3 liternyire a levet. Ha szükséges, akkor még fűszerezzük.
Az étolajon a lisztet, az aprított petrezselyemzölddel és a zúzott fokhagymával felhevítjük. Megszórjuk egy kis pirospaprikával, majd 2 dl vízzel csomómentesre keverjük és a leveshez keverjük.
A tojást a vajjal felverjük, a sót, a lisztet, 2 evőkanál húslevest (ettől puha lesz a galuska) adunk hozzá . Közepes keménységű tésztát keverünk, majd a forró,lobogó levesbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. 5 percig főzzük, majd tálalunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.