A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk vagy robotgép gyúrópálcájával összedolgozzuk, majd folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben kb. 30 percig.
Közben a töltelékhez a vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a túrót. Ezután egyenként beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, valamint a keményítővel elvegyített tejfölt. Végül két részletben, lazán beleforgatjuk a tojások fehérjéből és a sóból vert kemény habot.
A hideg tésztát kerek lappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy piteformát vagy egy kapcsos tortaformát úgy, hogy körben a szélét peremnek felhúzzuk.
A túrótölteléket a tésztára halmozzuk és elsimítjuk. A tortát a 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb. 50 percig, és a résnyire nyitott sütőajtó mögött hagyjuk kihűlni.
A homoktövislét elkeverjük az almalével, egyet forralunk rajta, majd a tortazselével besűrítjük. Egyenletes rétegben elosztjuk a kihűlt torta tetején, és hideg helyen hagyjuk megszilárdulni.
Megjegyzés
Ízlés szerint egy kevés banánnal is összeturmixolhatod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.