A csicseriborsót beáztatjuk éjszakára, majd másnap sós vízben puhára főzzük. A szezámmagot egy kevés olívaolajjal aprítógépben pépesre őröljük.
Amikor készre főtt a csicseriborsó, leszűrjük, és az aprítógépbe tesszük a szezámmagos péppel együtt, meghagyva néhány szemet a díszítéshez. Hozzáadjuk a fokhagymát, sóval és a citrom levével ízesítjük. Ha túl sűrűre sikerült, adhatunk hozzá egy keveset a főzővízből.
Amikor csomómentes, lágy masszát kaptunk, egy kisebb méretű keverőtálba tesszük. Ízlésesen eloszlatjuk a krémet egy kanál domború oldalával, koncentrikus kört vájva a közepébe, amibe egy kevés olívaolajat öntünk. Néhány egész csicseriborsóval díszítjük a kör közepét, és pirospaprikával megszórjuk a tetejét. Gluténmentes kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés
A fényképet a párom keszítette az alkotásról, ő fényképész.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.