A burgonyát megfőzzük, áttörjük. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a tojást és a sót. Jól összegyúrjuk, majd fél centi vastagra kinyújtjuk. Az így előkészített tésztából 8x8 centis négyzeteket vágunk.
A pörköltből kivesszük a húst és ledaráljuk. Ebből a masszából mindennégyzetbe teszünk fél kanállal, majd gombócokat formálunk belőle. Sós vízben kifőzzük őket. (Akkor jó, ha feljön a víz tetejére.) A megfőtt gombócokat búzadarába forgatjuk.
A pörköltszaftból tejföllel és liszttel, valamint 2 dl vízzel paprikás szaftot készítünk, és ezzel öntjük le a gombócokat
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.