A tészta hozzávalóiból kemény, nyújtható tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát.
Addig elkészítjük a habcsókokat. A habcsókhoz a cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk. 150 -155 fokig melegítjük. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd ha a szirup visszahűlt 120 fokra, hozzácsurgatjuk, és folyamatos habosítás mellett addig keverjük, amíg kihűl és szép formázható habot kapunk.
A töltelékhez a gyümölcsöket felfőzzük a cukorral, 6-8 percig rotyogtatjuk, hogy kicsit sűrűsödjön, majd belekeverjük az étkezési keményítőt és még egyet forralunk rajta. Majd félrehúzzuk, hogy kicsit hűljön.
A kis tarte formákat kivajazzuk, aljába sütőpapírt vágunk, és a fagyasztóba rakjuk hűlni.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kb 1/2 centi vastagra kinyújtjuk, és a kivajazott formákba terítjük, a széleket, és sarkokat benyomkodjuk. Ha nagyon felolvadna a tészta, 2-3 percre visszarakjuk a fagyasztóba, hogy lehűljön. Sütőpapírral kibélelve, nehezékkel vakon kisütjük 12 perc alatt, majd nehezék nélkül további 5 percig. Ha kész, kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.
A langyos erdei gyümölcsös szósszal megtöltjük, és apróra vágott, vagy reszelt fehércsokival megszórjuk. Ezután a habot rusztikusan rápakoljuk, vagy habzsákból kinyomjuk a mini piték tetejére és szakácsfáklyával megkaramellizáljuk kicsit a széleit, hogy mutatós legyen. Reszelt csokiforgáccsal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.