A vajat felolvasztjuk amíg mély aranyszínű, dióillatú lesz. A tojásokat porcukorral és mézzel habosra keverjük, a citrom héját a tojáshabba reszeljük, hozzáadjuk a kakukkfüvet. Beleforgatjuk a lisztet, sütőport, sót a végén olvasztott vajat.
A financier-hoz először a mogyorót 10 percre sütőbe tesszük. A vizet és a cukrot főzzük 118 fokig, hozzáadjuk a megtisztított mogyorót, levesszük a tűzről, elkeverjük, majd visszatesszük az alacsony lángra, amíg a cukor karamellizálódik. Sütőpapírra terítjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A vajat felolvasztjuk, amíg mély aranyszínű, dióillatú lesz. A száraz alapanyagokat hozzáadjuk a vajhoz, belekeverjük a fehérjét. Formába töltjük, a tetejét megszórjuk felaprított mogyoróval. 180 fokon 12-15 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.