A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A cukrot és a vizet addig melegítjük, míg szép barna színű nem lesz. A kész karamellát a sütőformák aljába szedjük. A tejszínt, tejet, a cukrot és a vaníliát felmelegítjük.
Egy nagy tálba felverjük a tojásokat és lassan hozzáadjuk a tejszínes keveréket. Habverővel keverjük tovább, jó habosra-krémesre, majd amikor elkészült leszűrjük. Kiadagoljuk a kis formákba. A formákat egy tepsibe helyezzük és a tepsit félig felöntjük forró vízzel. Betesszük a sütőbe és 45 perc alatt megsütjük.
Közben párhuzamosan elkészítjük a csokoládés lapot is. A sütőt előmelegítjük. A vajat és a csokit megolvasztjuk. A cukrot a tojássárgájával felverjük. Hozzáadjuk a rumot. A tojásfehérjét habbá verjük és hozzákeverjük a tésztához. A végén hozzátesszük a 3 ek lisztet is. 180 fokon sütjük, lapos tepsiben.
A málnát felmelegítjük, redukáljuk, átszűrjük, pihenni hagyjuk. Kevés redukciót kiveszünk és dekorációs céllal zselé pöttyöket készítünk. Ehhez 1 csomag főzés nélküli zselatin fix-re lesz szükségünk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, nyomózacskóba töltjük és sütőpapíros tepsire nyomjuk. Megsütjük 95 fokon, kb 20 perc alatt. (mini meringue lesz)
A korall tuile-hoz a hozzávalókat összekeverjük és teflon serpenyőben sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.