Egy tálba tesszük a lisztet, majd a margarinnal jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált mogyorót, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, a rumot és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd cipót formálunk belőle. Fóliával lefedjük, és kb. 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A hűtőből kivéve lisztezett felületen, kb. 4-5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztából a korongokat.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük a korongokat, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8 perc alatt készre sütjük (szép világos színűek maradjanak). A sütőből kivéve rácsra szedjük, majd a kihúlt korongokat a lekvárral kettesével összeragasztjuk.
A tortabevonó csokoládét felolvasztjuk, majd olajat keverünk hozzá, és ezzel vonjuk be az összeragasztott korongokat. Rácsra tesszük, majd megvárjuk, hogy a csokoládé szépen megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.