4 evőkanál lisztet összekeverek 4 evőkanál darált dióval egy kis mokkáskanál sütőporral. Kimérek 12 dkg kristálycukrot. A 6 tojást egyesével különválasztom sárgájára és fehérjére. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Egy nagyobb tortaformát sütőpapírral bélelek ki.
Egy nagy tálba teszem a tojásfehérjéket és csipet sóval kicsit felverem, majd folyamatosan beleszórok 6 evőkanál cukrot és kemény habbá verem.
Ezután kisebb fokozatra állítom a habverőt, a felvert habhoz keverem a tojássárgákat, majd amikor jól elkeveredett, beleteszem a lisztes-diós keveréket is. Átkeverem és a sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm.
Beteszem az előmelegített sütőbe és kb. 20 perc alatt megsütöm.
Egy kisebb lábasban 3 evőkanál lisztet simára keverek 6 dl tejjel és 2 evőkanál cukorral. Felteszem a tűzre és felforralom, hogy jó sűrű legyen, majd hagyom kihülni!
10 dkg vajat habosra keverek 8 dkg cukorral. Beleteszek 1 csomag vaníliás cukrot és ezután kikeverem a felfőzött, kihűlt lisztes péppel, majd belekeverem a darált diót, amiből azért egy kicsit hagyok a díszítéshez!
A diós piskótát három egyenlő részre vágom. Megkenem krémmel, majd mehet a következő piskótalap, krém, végül az utolsó lap piskóta! A maradék diós krémmel megkenem a torta tetejét és oldalait. A maradék darált dióval megszórom a torta tetejét. Díszítem, és hűtőbe teszem.
Megjegyzés
Ez a torta különösen kedves nekem,mert a lányommal közösen készítjük névnapunkra ,és karácsonykor minden évben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.