Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Isztriai fuzi, a horvát csigatészta recept
recept
Mester

Isztriai fuzi, a horvát csigatészta

60 perc
0 adag
Olcsó
2016. 02. 25.

Elkészítés

  1. A lisztkupac közepén kialakított bemélyedésbe ütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat. Addig gyúrjuk, amíg a hozzávalók jól össze nem állnak. Vizet csak a gyúrás végén adunk hozzá, vigyázva, hogy csak éppen annyit öntsünk rá, hogy a felszínéről összegyűjtse a lisztet. Nagyon fontos, hogy a tésztának száraznak és sűrűnek kell lennie. Ennél a műveletnél használhatunk konyhai robotgépet is.
  2. A tésztát labda formájúra gyúrjuk, és egy előkészítő edénybe helyezzük, és az egészet frissentartó fóliával beburkoljuk. Hűtőszekrényben 30 percig pihentetjük.
  3. Tésztakészítő hengerrel - vagy sodrófával - 0,5 mm vastagságú tésztalapot készítünk. Ne felejtsük el a tésztát liszttel meghinteni, különben az a hengerekre ragadhat. A tésztalapot éles késsel 3cm x 3cm-es négyzetekre vágjuk.
  4. Fogjuk a négyzetek egyik sarkát, és kínai evőpálcika segítségével átlósan feltekerjük „csokornyakkendő-szerű” pennetészta formájúra. A szabadon maradt sarkot határozott mozdulattal a tésztába nyomjuk, hogy a fuzi később ne nyíljon szét.
  5. A fuzit liszttel meghintett felületre helyezzük, és 1-2 órát pihentetjük. A fuzikat soha ne tegyük egymás tetejére!
  6. A fuzikat forrásban lévő sós vízben 3-4 percig főzzük. A fuzit zgvacettel vagy kedvenc szószunkkal tálaljuk. A szósz inkább hígabb legyen, a fuzi nem alkalmas a sűrű, nehéz szószokhoz. A fuzikat fagyasztva 3 hónapig tárolhatjuk.

    A recept és a fotó a Kövesd Donalt Európába! című sorozatból származik, amely február 26-tól látható, minden pénteken, a Food Network tévécsatornán!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Grízgaluska húsleveshez
Recept
Egyszerű

Grízgaluska húsleveshez

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Ádám Sándor Árpád szerző profilképe

Ádám Sándor Árpád

Daragaluska (grízgaluska)
Recept
Egyszerű

Daragaluska (grízgaluska)

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Pataki Józsefné szerző profilképe

Pataki Józsefné

Grízgaluska
Recept
Bonyolult

Grízgaluska

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Maceszgombóc (alaprecept)
Recept
Egyszerű

Maceszgombóc (alaprecept)

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
CSEH JÁNOS szerző profilképe

CSEH JÁNOS

Sonkás kocka füstölt sajttal
Recept
Egyszerű

Sonkás kocka füstölt sajttal

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Csirke primošteni módra (Pile na primoštenski)
Recept
Bonyolult

Csirke primošteni módra (Pile na primoštenski)

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Csirkés zgvacet, avagy horvát csirkepaprikás
Recept
Bonyolult

Csirkés zgvacet, avagy horvát csirkepaprikás

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Majonézes céklasaláta recept
Recept
Egyszerű

Majonézes céklasaláta

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb párolt lila káposzta recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb párolt lila káposzta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta recept
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.