- A tojás sárgájat kikeverjük a porcukorral, majd belekerül a víz, a sütőpor, a kakaó és a liszt. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a tésztába.
- A krémhez a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. A tejet a liszttel (kevergetés mellett) sűrűre főzzük, ha pedig kihűlt, hozzáadjuk a korábban kikevert krémhez. Előmelegített sütőben, 180 fokon legalább 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
- A megsült tésztát kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, kettévágjuk, majd az egyik felét megkenjük a krémmel. Összeillesztjük és kívül is megkenjük. Ez után meghempergetjük a darált dióba, a tetejére csokimázt teszünk.
MUSTÁROS-ZÖLDSÉGES SERTÉSRAGU PIRÍTOTT HÁZI TARHONYÁVAL
EREDETI TZATZIKI SALÁTA