A kakós csiga elkészítéséhez egy kis tálkában elkeverjük a meglangyosított tejet, a kristálycukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk, és meleg helyen felfuttajuk.
Egy keverőtálban elvegyítjük az átszitált lisztet és a sót. Hozzáadjuk a felfutott élesztős keveréket, és alaposan összedolgozzuk. Hozzáadjuk a megolvasztott, langyosra hűtött vajat is, és összegyúrjuk.
Letakarjuk a tésztát, és meleg helyen 30 percig kelesztjük. Liszetezett deszkán óvatosan átgyúrjuk, majd letakarva további 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 5 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük a megolvasztott vajjal, majd megszórjuk a porcukorral elvegyített kakaóporral, és két oldalról felcsavarjuk a feléig.
Felszeleteljük, sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és lazán letakarva további 20 percig kelesztjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.