Egy tálba szórjuk a lisztet és a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáütjük a tojásokat, hozzáöntjük a cukrokat és a tejet, és alaposan összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, és kettéválasztjuk. Az egyik felébe belegyúrjuk a cukrozatlan kakaóport, majd mindkét részét újabb 2-2 részre osztjuk úgy, hogy két kakaós és két sima tésztát kapjunk összesen.
Egy-egy sima és kakaós részt vékonyra nyújtunk, egymásra teszünk, jól összenyomkodunk, és szorosan feltekerjük, mint egy tekercset. Két órára hűtőbe tesszük (vagy egy egész északára is lehet).
Másnap, kb. fél cm szélesre felkarikázzuk a tekercseket, és 200 fokra előmelegített sütőben 8-9 percig sütjük.
A cukrot a kakaóval, a tejjel, a vaníliás cukorral, rumaromával és a citromlével felforraljuk, és 1-2 percig, lassú tűzön kavargatjuk. Levesszük a tűzről, beletesszük a margarint, és gyorsan elkeverjük benne. Amikor a margarin teljesen elolvadt, a kihűlt, a félbevágott tekercsek egyenes felét - alját - belemártjuk a mázba, majd a kókuszreszelékbe.
Megjegyzés
Ajánlatos a fogyasztás előtt 2 nappal megsütni, hogy puhuljon!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.