A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát.
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük, eloszlatjuk egyenletesen, majd megszórjuk a vágott dióval. Ezután 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük 20-25 perc alatt. Ha kész, a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
A krémhez a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet és egy kevés tejet simára keverünk. A többi tejet a cukorral felforraljuk, a tojássárgájás masszát hozzáöntjük, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
A krémet elfelezzük, az egyik feléhez hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét. A két krémet kihűtjük. A margarint simára keverjük, elfelezzük és a két krémhez adjuk.
A mogyorókrémes tésztára rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére pedig a habtejszínből vert kemény habot tesszük.
Tipp: A mogyorókrémet könnyebb a tésztára kenni, ha előtte egy kicsit mikróba téve felmelegítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.