A tojásfehérjét felverjük, félidőnél hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot (vagy a vaníliarúd kikapart belsejét) is, majd tovább verjük.
Folyamatos keverésnél hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is.
A sütőpapírra rajzolunk egy kört. Ezt a kört nagyon kevés olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére, a közepébe mélyedést csinálunk. 140 fokon 70 percig sütjük (sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját).
Ha elkészült a sütő ajtaját kicsit (résnyíre) kinyitjuk, és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben, hogy teljesen kihűljön.
Elkészítjük a krémet. A szarvasi mascarponét és a tejfölt összekeverjük (mindkettő legyen szoba hőmérsékletű). Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, vagy a fél vaníliarúd kikapart belsejét, majd a krémbe keverjük a porcukorral együtt.
A krémet csak tálalás előtt kenjük a "tésztára", majd halmozzuk rá a felkockázott mangót, és a vegyes gyümölcsöt.
Megjegyzés
A Pavlova tortát kihívásnak tekintettem, mert egyszerűnek tűnik, de odafigyelést és pontosságot igényel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.