Tojások fehérjét pici sóval és ecettel kemény habbá verjük, és amikor már szép, fényes és kemény a hab, óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszléket (közepes keménységű legyen az álaga, ha lazább lenne lehet még hozzá adni 1-2 kanál kókuszreszeléket hogy a „kupak" vagy "sipka" megtartsa a formáját) majd az így kapott krémet belerakjuk egy habzsákba.
Két, sütőpapírral bélelt tepsire kb. 4-5 centis kupakokat nyomok, és 100 fokra előmelegített sütőben, légkeveréssel szárítani kezdjük a kókuszkupakokat (ha sárgulni kezdenek, levesszük 80 fokra). Kb. 50-60 percig szárítj - akkor van készen, ha le lehet venni a ssűtőpapírról őket. Ha az alja és a közepe még nem teljesen szilárd, nem baj, mert másnapra tökéletes lesz az állaga.
Összegyúrom a linzertészta hozzávalóit, majd lisztezett deszkán kb. fél centi vastagságúra nyújtaom, majd kb. 4-5 centi átmérőjű szaggatóval, és előmelegített sütőben, 20 perc alatt készre sütöm őket.
Amikor a linzerek kihűltek megtöltjük a kikevert csokikrémmel úgy, hogy a közepén hagyunk helyet az egy-egy kávéskanál dzsemnek.
Rárakjuk a kókuszkupakokat a megtöltött linzerek tetejére, és a hűtőbe tesszük őket dermedni. Amikor a csokikrém már lehűlt, és hozzáragadt a kupkokhoz, mindegyik alját belemártjuk a megolvasztott étcsokoládéba. Ismét sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kész kokoskyt, és pár órára a hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz megszilárduljon.
Megjegyzés
Ez a finom sutemény nálunk (Szlovákiában) eléggé kozkedvelt finomság.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.