A kókuszkrémhez felforralunk 2 dl tejet a cukorral, majd besűrítjük a maradék 1 dl tejben elkevert pudingporral, kihűtjük, majd habosra keverjük a puha vajjal és a kókuszreszelékkel, és félretesszük, kihűtjük.
A tésztához a puha vajat robotgéppel kihabosítjuk, a porcukorral hozzáadjuk a tejben elkevert mézet és a tojást, végül beleforgatjuk a sütőporos lisztet. A simára kevert masszát egy kb. 20x30 cm-es kizsírozott lisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk, majd 170 fokre előmelegített sütőben 25-30 percig alatt arany barnára sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A mázhoz a vajat összemelegítjük a tejjel (max. 40 fok) legyen. Belekeverjük a cukorral elkevert kakaóport. A kihűlt tésztát 4x4 cm-es kockára vágjuk, a masszába mártjuk, kissé lecsöpögtetjük, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
A kockákat félbe vágjuk, megkenjük baracklekvárral, majd csillagcsöves nyomózsákba töltött kókuszkrémmel kidíszítjük, végül befedjük a tetejével. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni.
Megjegyzés
A nagy klasszikus kókuszkocka újra gondolva csoda szép lett, ajánlom az ünnepi asztalra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.