A tortaformát vékonyan kikenjük a kukoricacsíraolajjal, és megszórjuk a liszttel. A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük. A tojásokat, a sót, a porcukrot, a vaníliáscukrot és a reszelt citromhéjat jó habosra verjük legalább 10 percen keresztük. Óvatosan belekeverjük a lisztkeveréket és az apróra vágott datolyát, majd a kukoricacsíraolajat.
A masszát a tortaformába töltjük, majd az alsó sínre helyezve 1 órán keresztül sütjük. Kivesszük a sütőből, 10 percig pihentetjük, majd kiborítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
A hófehér bevonóhoz a tojásfehérjét a sóval felverjük, és hozzáadjuk a kristálycukrot úgy, hogy jó kemény legyen. Vékonyan, kicsit hullámosan bevonjuk vele a tortát, és 220 fokon 3-4 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
A tortaforma 24 cm átmérőjű.
Fotó és recept: Glatz
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.