A kókusztejből 7 decit kimérünk egy edénybe. A csipet sóval, mézzel, cukorral és gyömbérrel együtt feltesszük főzni.
A visszamaradt tejjel egy kis tálban kikeverjük csomómentesre a rizslisztet.
Ha a kókusztej felforrósodott és gőzölög, beleöntjük a lisztes mixet, és lassú tűzön sűrűre főzzük az egészet, majd belekeverjük a kurkumát és megkóstoljuk. Ha nem elég édes, adunk hozzá még édesítőt.
Kiporciózzuk poharakba vagy tálkákba. Tálaláskor megszórhatjuk gyümölccsel, kókuszchipssel, de önmagában is nagyon finom, selymes ez a glutén- és laktózmentes puding.
Nézd meg videón, hogyan készül a kókuszos rizspuding málnával!
Megjegyzés
Csodafinom rizspuding glutén- és laktózmentesen készítve. Barnacukor helyett használhatunk bármilyen más cukorhelyettesítőt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.