A kimagozott datolyát a felolvasztott kókuszzsírral, a vízzel vagy kókusztejjel, egy botmixer segítségével lepépesítjük.
A bio narancsot jól megmossuk, majd lereszeljük a héját, és a masszához tesszük. A száraz anyagokat hozzáöntjük, és jól összegyúrjuk (ha nagyon száraznak érezzük, önthetünk hozzá még vizet vagy kókusztejet).
A krémhez a kókuszzsírt puhára, de nem folyósra olvasztjuk. Hozzáadjuk az édesítőt, és robotgép segítségével elkezdjük kikeverni. Menet közben lassan hozzácsorgatjuk a kókuszliszttel elegyített kókusztejet, amivel aztán habosra keverjük. Amennyiben a tészta állagát nagyon lágynak találjuk (kókusztej függő), késhegynyi konjaklisztet, vagy még kókuszlisztet adhatunk hozzá.
A kész masszát két sütőpapír vagy folpak között kb. fél cm vastagra kinyújtjuk.A fóliát leszedve elkenjükrajta a krémet úgy, hogy az egyik oldalon kihagyunk egy 2-3cm-es sávot a szélénél - errefelé tekerjük majd fel. Jobb és bal oldalról is levágunk 1-1cm-es csíkot, ezt beillesztjük a tekercsünk közepének, azaz, arra a szélre, ahonnan tekerjük majd a „tésztát”. A csavarásnál figyeljünk arra, hogy a töltelék ne nyomódjon ki, de a rolád elég szoros legyen.
A végén kókuszreszelékbe hempergetjük és egy bő fél órára hűtőszekrénybe tesszük pihentetni, ez után szeletelhető. Hűtőszekrényben 1 hétig is bőven eláll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.