Az olvasztott vajat a porcukorral jó habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egész tojást, a citromlevet, és a citrom reszelt héját. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, majd sűrű, sima masszává keverjük.
Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. (Én szilikonos formába sütöttem, így csak vékonyan kikentem vajjal.)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten a tésztát kb. 20 percen át tűpróbáig sütjük. Ezután kivesszük a sütőből, rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.
A vajat és a mascarponét alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliaaromát, majd simára keverjük. Ezután hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.
A teljesen kihűlt tésztát apró darabokra tépkedjük egy nagyobb tálba, majd hozzáadunk néhány kanál krémet, és elkezdjük összegyúrni. A többi krémet apránként adjuk hozzá, hogy egy puha, gyurmaszerű masszát kapjunk. (Lehet, hogy nem kell majd hozzá az összes krém!)
Ezután az összegyúrt masszából golyókat formázunk, majd pár órára betesszük őket a hűtőbe, hogy kellően megdermedjenek. (Akár egész éjszakára is a hűtőben hagyhatjuk.)
A csokoládét beletördeljük egy fém tálba, nyomunk hozzá egy kevés ételfestéket, majd vízgőz fölött felolvasztjuk. (Az ételfestéket apránként adagoljuk hozzá, még el nem érjük a kívánt színt.) A hűtőből kivett golyókat ezután bevonjuk a csokoládéval, majd sütőpapírra helyezzük, és hagyjuk őket megszáradni.
Megjegyzés
Jól záródó dobozban akár két hétig is tárolhatjuk az elkészült golyókat, de ízlés szerinti csomagolásban el is ajándékozhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.