Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Lazacpisztráng sajtszósszal recept
recept
Mester

Lazacpisztráng sajtszósszal

60 perc
4 adag
Átlagos
5
2016. 12. 26.

Elkészítés

  1. A megvásárolt friss lazacfilét alaposan megmossuk, majd felvágjuk kb. 5 cm széles szeletekre. A szeletelt halat egy nagyobb méretű edénybe tesszük, majd megszórjuk sóval, és kezünkkel alaposan átdörzsöljük át a szeleteket (vigyázzunk, hogy ne sérüljenek meg)!
  2. A citromot megmossuk, és apró lyukú reszelővel előbb lereszeljük a héját, majd kifacsarjuk a levét. A lével meglocsoljuk, a citromhéjjal bedörzsöljük a halakat, majd 2-3 gerezd fokhagymát átnyomunk fokhagymanyomón, és ezt is alaposan beledolgozzuk a halszeletekbe. Végül megszórjuk morzsolt majoránnával, és ezt is szétoszlatjuk rajta.
  3. A sütéshez egy mélyebb tepsit sütőpapírral kibélelünk. Megfelezzük a vajat, az egyik felét a tepsink aljára vágjuk, a másik felét pedig felolvasztjuk, és megkenjük vele a tepsire helyezett halszeleteket, majd megszórjuk a tetejüket őrölt borssal.
  4. A sütőnket melegítsük elő 180 fokra, tegyük be a halat, és süssük 25 percet, majd még 10 percet 250 fokon. Amíg sül a lazac, elkészítjük a szószt.
  5. A tejet, a tejszínt és a reszelt sajtokat egy lábosba tesszük, és folyamatos keverés mellett, közepes lángon felmelegítjük, amíg a sajtok olvadni nem kezdenek. Az étkezési keményítőt egy kevés meleg vízzel elkeverjük, és ezzel sűrítjük a mártást. Ízesítjük egy kevés sóval (a sajtok sósak, vigyázzunk, mennyit teszünk bele), és borssal. A mártást kiforraljuk (ha sűrűnek találjuk, kevés tejjel/tejszínnel lazíthatjuk), majd végül hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét. Főtt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
Természetesen lazaccal is el lehet készitteni.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Sajtos csirkemellpuffancs
Recept
Egyszerű

Sajtos csirkemellpuffancs

30 perc
|
2 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Sajtos besamelmártás
Recept
Egyszerű

Sajtos besamelmártás

15 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos-sonkás vendégváró falatkák
Recept
Egyszerű

Sajtos-sonkás vendégváró falatkák

30 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Felcsiki Tünde szerző profilképe

Felcsiki Tünde

Egyszerű sajtos-tejfölös tócsni
Recept
Egyszerű

Egyszerű sajtos-tejfölös tócsni

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Sonkás-sajtos tojásmuffin
Recept
Egyszerű

Sonkás-sajtos tojásmuffin

20 perc
|
3 adag
|
Olcsó
Verten Robert szerző profilképe

Verten Robert

Duplasajtos melegszendvics
Recept
Egyszerű

Duplasajtos melegszendvics

30 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sajtos rakott zöldbab
Recept
Egyszerű

Sajtos rakott zöldbab

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Sonkával-sajttal töltött rántott hús
Recept
Mester

Sonkával-sajttal töltött rántott hús

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagyon sajtos sonkás rakott tészta
Recept
Egyszerű

Nagyon sajtos sonkás rakott tészta

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Hasonló receptek

Sajtszószos gnocchi  recept
Recept
Mester

Sajtszószos gnocchi

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.